Home Arbejdsmiljø Få sunde medarbejdere og bedre resultater

Få sunde medarbejdere og bedre resultater

by Line Heidtmann
0 comment

Sunde medarbejdere er guld værd for din virksomhed. Det skaber blandt andet større arbejdsglæde og færre sygedage.

I det følgende giver vi dig et overblik over fordelene ved sunde medarbejdere og et konkret eksempel på en virksomhed, der har implementeret flere forskellige tiltag, der alle er med til at give sundere, og dermed gladere, medarbejdere.

Sunde medarbejdere giver en sund virksomhed

Sundhed på arbejdspladsen har fået mere og mere opmærksomhed de senere år. Sunde frokostbuffeter, frugtordninger og mulighed for træning i arbejdstiden eller rabataftaler med fitnesscentre ses efterhånden hos en del virksomheder. Før i tiden var det op til medarbejderne selv at sørge for sundhed og motion i fritiden, men virksomhederne har fået øjnene op for gevinsten ved at investere lidt i medarbejdernes sundhed.

Sundhed og regelmæssig motion giver mere overskud og energi. Sunde medarbejdere er derfor mere effektive og løser deres arbejdsopgaver bedre. Derudover stiger humøret generelt, når man træner, så arbejdsmiljøet, som også har stor betydning for virksomhedens resultater, forbedres. En sund arbejdsplads giver glade og stabile medarbejdere, samtidig med at virksomheden bliver mere attraktiv for nye medarbejdere.

Der er altså meget godt at hente, hvis din virksomhed sætter fokus på sundhed blandt medarbejderne. Det er dog vigtigt at understrege, at det ikke kommer af sig selv. Det er nødvendigt at ledelsen aktivt går ind i projektet, motiverer medarbejderne til at deltage og generelt italesætter de gode tiltag, der bliver oprettet.

Kiloo – et godt eksempel

Hos Kiloo lægges der i høj grad vægt på det sociale og sammenholdet blandt medarbejderne. Det ses blandt andet ved et spillerum på kontoret og en masse sociale arrangementer, heriblandt fredagsbarer, sommerfest og biografture. Desuden er der fælles frokostordning, hvor alle, der har lyst, kan spise sammen.

Det gode sammenhold øger medarbejdernes arbejdsglæde, så de ikke bare møder op for at udføre et arbejde, men også for at være en del af Kiloo-familien.

Nøglen til et sundt arbejdsmiljø

Det er ikke kun det sociale, der fylder i hverdagen hos Kiloo. På sundhedsområdet har virksomheden gjort meget for at motivere medarbejderne og gøre det nemt for dem at implementere sundhed i deres dagligdag.

Kontoret har et fitnessrum, som medarbejderne må bruge, når de vil. Det gør det lettere at få træningen presset ind i en travl hverdag med arbejde, børn og aftensmad.

Træningen kan klares i løbet af dagen eller efter arbejdstid – det sparer transporttid til træningscenteret og fjerner risikoen for at træningen fravælges, når man først er kommet hjem og de huslige pligter kalder. Desuden spiller det sociale også en rolle her, da nogle synes det er hyggeligere og mere motiverende at træne med en kollega.

Personlig træning og kostvejledning

Hos Kiloo er der også mulighed for personlig træning og kostvejledning til de medarbejdere, der ønsker at give den en ekstra skalle. Med en personlig træner får medarbejderne udarbejdet et program, der passer til lige netop deres træningsbehov og den tid, de har til rådighed til træningen.

En kostplan kan hjælpe med at nå helt i mål med eksempelvis vægttab eller muskelopbygning. Her er det vigtigt med den rette kost, så kroppen får, hvad den har brug for.

Selvom frokostordningen hos Kiloo er meget varieret, kan det stadig være en god idé at supplere kosten med proteintilskud i form af proteinpulver, som indtages i forbindelse med træningen.

Hvis en medarbejder træner 4 til 5 gange om ugen, skal der nemlig indtages 1,5 gram protein pr. kg kropsvægt hver dag. Det kan godt være svært at opnå via normal kost.

Derfor har Kiloo valgt at samarbejde med LinusPro, da de har egen produktion af proteinpulver, proteinbarer og andre kosttilskud. Deres proteinpulver fremstilles i Danmark, de følger de internationale standarder GMP og HAACP og man kan derfor være sikker på at indholdet i deres produkter er af høj kvalitet.

I deres udvalg findes også vegansk proteinpulver, og det er en stor fordel, da en del af Kiloos medarbejdere ikke spiser kød. Plantebaseret protein findes i tre forskellige varianter: risprotein, sojaprotein og ærteprotein. Med tre forskellige proteinkilder, er der altså rig mulighed for få indtaget den rette mængde protein hver dag.

Vegansk proteinpulver har samme gode egenskaber, som de almindelige proteinpulvere, så de medarbejdere, der er vegetarer eller veganere, har altså samme muligheder, som de medarbejdere, der spiser kød. Du kan læse mere om de tre veganske varianter her.

Små detaljer

Det er oftede små ting der kan gøre den store forskel. En lille frugtskål til sine medarbjedere giver dem valget til at spise frugt og kan hjælpe dem med at undgå de mere susnde snacks i løbet af dagen. At sørge for at kontoret er godt ventileret hjælper også og flere studier viser faktist at frisk luft også øger propduktiviteten.

Flere firmaer begynder også at tilbyde ioniseret vand til deres medarbejdere. Flere studier viser de sundhedsmæssige fordele ved ioniseret vand, og generelt er der også en masse fordele ved bare at drikke nok vand. At sørge for at dine medarbejdere drikker nok vand er allerede en god ide, men ved at tilbyde ioniseret vand, kan du gøre en endnu større forskel! Læs mere om ioniseret vand og hjernen her.

Sundt samvær uden for arbejdspladsen

Det er naturligvis ikke kun på kontoret, der kan gøres noget, for medarbejdernes sundhed. Sociale arrangementer i weekenden er en god måde at styrke sammenholdet yderligere og det behøver ikke altid være de vanlige sommer- og julefester.

Gå, løbe eller cykelture er en god måde at få motion bragt ind i en social sammenhæng. Alle kan

være med og man kan få nogle hyggelige timer sammen uden for de vante rammer på kontoret.

Da Kiloo er placeret tæt på skoven, er det meget populært med løbeture i de fri. Derfor er det også muligt at få hjælp til valg af løbesko samt andet udstyr, der kan bruges uden for træningscenteret.

0 comment

You may also like